Pasta

Pasta

donderdag 12 januari 2012

Restaurant Recensie: Afrika Savanne Luijksgestel

Het is inmiddels een tijdje geleden dat ik dit restaurant bezocht heb, maar om persoonlijke redenen is het me nog erg goed bijgebleven. Mijn mening over de Afrika Savanne is nog actueel, gezien aan het restaurant en haar menukaart nog nauwelijks tot niets veranderd is.

Het was een druilerige zaterdagavond in de herfst van 2010 toen mijn schoonfamilie en ik gingen eten bij dit restaurant. Het zou normaal niet het restaurant van onze keuze zijn geweest, maar mijn schoonmoeder had via via een cadeaubon gekregen van dit restaurant en dus gingen we op weg naar Luijksgestel. Luijksgestel ligt onder Eindhoven bij de Belgische grens, maar vanuit mijn huis is dit maar een paar kilometer.

De sfeer in het restaurant was bij binnenkomst erg goed. Het restaurant had een typisch Afrikaanse uitstraling, evenals dus de naam van het restaurant en de menukaart. Ik vind het persoonlijk erg fijn als ik weet wat ik kan verwachten van een restaurant, dus dit was absoluut een plus. We gingen zitten en al meteen sloeg de sfeer om aan onze tafel. Het bleek namelijk dat in de aangelegen zaal van het restaurant op dat moment djembélessen werden gegeven. Dit maakte erg veel kabaal en we konden elkaar nog maar amper verstaan. Na hierover iets gezegd te hebben bij het personeel van het restaurant werd de toegangsdeur van deze zaal gesloten. Het kabaal werd iets minder, maar was nog steeds vrij heftig aanwezig.

De grootste negatieve kanten moesten echter nog komen, en dat bij het belangrijkste gedeelte van de avond: het eten zelf. Ik koos zelf voor de “West Afrikaanse Pinda sop” en daarop volgend de “Tagine Cape to Caïro”.

De pindasoep was smakelijk, maar niet erg bijzonder. Ik proefde alleen pinda’s, room en peper; op zich prima,maar bij de Afrikaanse keuken had ik wel wat spannendere keuzes verwacht.

Het hoofdgerecht wat daarop volgde was helaas totaal niet mijn smaak. Het is daarom (naast de eerder genoemde persoonlijke omstandigheden) dat ik mijzelf dit restaurant en haar eten nog zo goed kan herinneren. Mijn gerecht werd geserveerd in een grote braadpan, waar op zich niets mis mee is; zo blijft het eten tenminste lekker warm. Op het moment dat ik de deksel eraf haalde en keek wat er tevoorschijn kwam, was ik minder enthousiast. Tot mijn grote verbazing zag ik slechts een bodempje van een velerlei aan bonen en andere groenten uit (naar het leek) Bonduelle-blikjes, versierd met een paar ieniemienie stukjes feta-kaas en een paar walnoten. Qua smaak was er verder weinig mee gedaan, slechts wat olie, zout en peper waren merkbaar.

Ik denk dat het overbodig is om te zeggen dat ik erg teleurgesteld was in dit gerecht, zeker als de prijs ervan wordt meegewogen in de beoordeling. €16,95 is hiervoor echt te duur.

Een gerecht dat zo te zien wel beter is gelukt (in ieder geval qua opmaak)!
Aan deze vooral negatieve recensie wil ik wel nog één positief punt toevoegen en dat punt gaat over de service. De eigenaresse van de Afrika Savanne heeft echt hard voor de zaak en dat merk je. Ze bood ons Afrikaans bier van het huis aan (al was dit niet echt mijn smaak) en bracht alles met veel passie. Ik hoop daarom ook echt op verbetering en ik denk dat er dit gezien haar passie ook wel inzit.

Afrika Savanne Contact

Geen opmerkingen:

Een reactie posten